تحلیل زنجیره ارزش

ساخت وبلاگ

تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش یک ابزار استراتژیک تحلیلی و پشتیبانی تصمیم گیری است که پایه هایی را که مشاغل می توانند برای مشتریان خود ایجاد کنند ، برجسته می کند. این چارچوب همچنین می تواند برای شناسایی منابع مزیت رقابتی برای مشاغل استفاده شود. زنجیره ارزش مجموعه ای از فعالیتهای متعاقب آن است که مشاغل برای دستیابی به هدف اصلی حداکثر سود خود انجام می دهند.

بیشتر منابع ذات و کاربرد تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش را با فرض اینکه مخاطب آنها مشاغل است با هدف افزایش سطح رقابت خود توضیح می دهند. در اینجا ، ما یک رویکرد جایگزین اتخاذ می کنیم. در زیر توضیحی در مورد تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش برای دانشجویان مشاغل که برای استفاده از این ابزار تحلیلی استراتژیک به عنوان بخشی از واگذاری که توسط موسسه آموزشی آنها ارائه شده است ، آورده شده است.

نظریه تحلیل زنجیره ارزش

تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش مفهوم توسط مایکل پورتر در سال 1985 [1] معرفی شد و اهمیت و ارتباط آن با مدیریت استراتژیک و بازاریابی در طی 30 سال از وجود آن کاهش نیافته است.

این چارچوب فعالیتهایی را که ارزش آن را به دو دسته ایجاد می کند - فعالیت های اولیه و فعالیت های پشتیبانی را تقسیم می کند. فعالیت های اولیه مجموعه ای از فعالیت ها را تشکیل می دهد که به ایجاد ارزش به صورت مستقیم کمک می کند. فعالیت های پشتیبانی شامل کارکردها و کارهایی است که برای پشتیبانی از فعالیتهای اولیه در نظر گرفته شده است.

Value chain analysis

این مهم است که توضیح دهیم که ارتباط تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش محدود به مشاغل تولیدی نیست و این چارچوب را می توان در شرکتهای خدماتی نیز اعمال کرد.

فعالیت های اصلی

تدارکات ورودی شامل دریافت و ذخیره مواد اولیه و استفاده از آنها در تولید به عنوان ضرورت است.

عملیات مربوط به فرآیندهای تبدیل مواد اولیه به کالاهای نهایی است. برای مشاغل فعالیت در عملیات بخش خدمات مربوط به روند ارائه خدمات است.

تدارکات برون مرزی با انبارداری و توزیع محصولات نهایی همراه است.

بازاریابی و فروش به انتخاب و اجرای استراتژی بازاریابی برای برقراری ارتباط پیام بازاریابی به بخش مشتری هدف و تولید فروش اشاره دارد.

خدمات مربوط به پشتیبانی ارائه شده به مشتریان پس از فروش است.

فعالیت های پشتیبانی

زیرساخت های یک شرکت شامل ساختار سازمانی آن ، بخش ها و کمیته های آن ، فرهنگ سازمانی و غیره است.

مدیریت منابع انسانی شامل طیف گسترده ای از فعالیت های مربوط به استخدام و انتخاب کارمندان ، آموزش و توسعه ، ارزیابی ، انگیزه و جبران خسارت است.

توسعه فناوری شامل استفاده از فناوری برای افزایش اثربخشی فعالیت های اولیه از نظر ایجاد ارزش است.

تهیه مربوط به شیوه های خرید مواد اولیه ، ابزار و تجهیزات است.

برای زنده ماندن در بازار ، مشاغل باید از طریق فعالیت های اصلی و پشتیبانی خود درگیر ایجاد ارزش شوند. ارزش را می توان در یکی از دو روش زیر ایجاد کرد.

الف) مزیت هزینه: مشاغل می توانند هزینه فعالیت ها را در هر صورت ممکن کاهش دهند و از مزایای هزینه برای کاهش قیمت محصولات یا خدمات نهایی خود استفاده کنند

ب) تمایز: مشاغل می توانند بر فعالیتهای مرتبط با مزیت رقابتی خود تمرکز کنند. سرمایه گذاری در فعالیتهایی که به عنوان منبع مزیت رقابتی اقتباس شده است به تجارت اجازه می دهد تا کیفیت محصولات و خدمات خود را افزایش داده و آنها را برای قیمت های بالاتر بفروشد.

مزایا و مضرات تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش

کاربرد تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش مزایای زیر را ارائه می دهد:

1. تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش می تواند از نظر تشخیص موضوعات سازمانی ، تاکتیکی و استراتژیک مربوط به تجارت نقش ابزاری داشته باشد.

2. این ابزار به مشاغل کمک می کند تا از منابع احتمالی مزیت رقابتی قدردانی کنند.

3. چارچوب استراتژیک بدون در نظر گرفتن صنعت و اندازه تجارت می تواند برای هر نوع تجارت اعمال شود.

همانطور که در مورد هر چارچوب یا مدل نظری دیگر وجود دارد ، مفهوم زنجیره ارزش عاری از محدودیت ها نیست. این موارد را می توان در نکات زیر خلاصه کرد:

1. این چارچوب فرض می کند که می توان به تفکیک واضح عملیات شرکت به فعالیتهای اولیه و پشتیبانی مختلف دست یافت. این ممکن است در زندگی واقعی با در نظر گرفتن افزایش سطح پیچیدگی عملیات تجاری اتفاق نیفتد.

2. استفاده از ابزار در عمل می تواند بیش از حد فرایند وقت گیر باشد ، زیرا نیاز به تجزیه و تحلیل جامع از کلیه عملیات های تجاری دارد.

3. یافتن کلیه اطلاعات مورد نیاز به منظور انجام تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش به روش مناسب ممکن است دشوار باشد.

استفاده از تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش

برای انجام تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش به عنوان بخشی از تکالیف خود می توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

مرحله 1: توضیح تئوری و جوهر تحلیل زنجیره ارزش

یک مقدمه مختصر در مورد تئوری تحلیل زنجیره ارزش بنویسید. ممکن است بخواهید شکل تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش را اضافه کنید (ارجاع مناسب را فراموش نکنید). گنجاندن یک بحث مختصر در مورد مزایا و مضرات چارچوب همانطور که در بالا ذکر شد به مارک شما کمک می کند.

مرحله 2: تحقیق در مورد فعالیتهای اولیه و پشتیبانی شرکت مطالعه موردی شما

تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش می تواند در رابطه با یک واحد تجاری ، بخش عملیاتی ، بخش تجارت یا یک شرکت اعمال شود. اگر انتخابی دارید ، واحد تجاری مناسب ترین سطح برای انجام تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش از دیدگاه عملی است.

برخی از دانشجویان ترجیح می دهند کارفرمای خود را به عنوان یک مطالعه موردی انتخاب کنند. با این حال ، کارفرمایان دانشجویی غالباً مشاغل کوچک یا متوسط هستند و یافتن مقدار لازم از داده های مربوطه برای انجام تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش به روش مناسب دشوار است.

انتخاب یک شرکت چند ملیتی یک سناریوی مطلوب تر است که به دلیل در دسترس بودن داده های مورد نیاز شرکت ، می تواند تجزیه و تحلیل زنجیره ای با کیفیت را تولید کند. گزارش سالانه شرکت جامع ترین منبع داده است و همچنین می توانید اطلاعات مفیدی را در وب سایت رسمی شرکت پیدا کنید.

از طرف دیگر ، می توانید گزارش های شرکت را در شرکتهای بزرگ چند ملیتی این پورتال خریداری کنید. گزارش ها شامل تجزیه و تحلیل دقیق زنجیره ارزش شرکت های مربوطه است که به عنوان نمونه و الگوی مورد استفاده قرار می گیرند. گزارش ها به طور مرتب به روز می شوند.

مرحله 3: نشان دادن نحوه تسهیل هر فعالیت توسط شرکت مطالعه موردی

این مرحله از دو بخش تشکیل شده است:

اولا ، در مورد رفتارهایی که در آن تجارت هر فعالیت را انجام می دهد ، بنویسید. به عنوان مثال ، برای فعالیت اصلی تدارکات ورودی می توانید در مورد ماهیت مواد اولیه که شرکت از آن استفاده می کند ، ذکر کنید و در مورد شماره ها و محل تأمین کنندگان بنویسید. به همین ترتیب ، هنگام نوشتن در مورد فعالیت های اولیه ، می توانید در مورد ماهیت خاص عملیات شرکت و همچنین تعداد و مکان واحدهای تولیدی بحث کنید.

ثانیا ، فعالیت ها و فعالیت های فرعی را که بیشترین ارزش را برای شرکتی که در حال تجزیه و تحلیل هستید ، ایجاد و بحث کنید. این بستگی به انتخاب مزیت هزینه یا استراتژی تجاری تمایز توسط شرکت دارد. اگر شرکت از استراتژی مزیت هزینه بهره مند شود ، باید مشخص کنید که کدام فعالیت ها بیشترین کمک را در دستیابی به رهبری هزینه دارند. به عبارت دیگر ، شما باید توضیح دهید که شرکت بیشترین پول را پس انداز می کند و چگونه.

از طرف دیگر ، اگر شرکت بر استراتژی تجاری تمایز متمرکز شود ، شما باید فعالیتهایی را که شرکت به عنوان منبع مزیت رقابتی خود سازگار کرده است ، پیدا و بحث کنید. به یاد داشته باشید که هر استدلال را با مراجعه به داده های مربوط به آماری یا غیر آماری مربوطه از منابع معتبر توجیه کنید.

لازم به ذکر است که برخی از استراتژی های اضافه کننده ارزش کلی نیز وجود دارد که می توانند توسط مشاغل پیروی از هر دو استراتژی استفاده شوند - مزیت هزینه و تمایز. به عنوان مثال ، سیستم مدیریت زنجیره تأمین فقط به موقع می تواند برای ایجاد ارزش در تدارکات ورودی توسط مشاغل با استفاده از استراتژی رهبری هزینه و همچنین مشاغل با استفاده از استراتژی تمایز با سطح مساوی از کارآیی استفاده شود.

در زیر می توانید برخی از محبوب ترین استراتژی های ایجاد ارزش را که توسط مشاغل پس از رهبری هزینه و استراتژی های تجاری تمایز استفاده می شود ، پیدا کنید:

فعالیت های اصلی

فعالیت های پشتیبانی

با استفاده از مطالعات موردی از مارک های معروف جهانی در اینجا می توانید نمونه های زیادی برای استفاده از تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش پیدا کنید.

[1] Porter ، M. E. (1985) مزیت رقابتی: ایجاد و حفظ عملکرد برتر ، Simon & Schuster

پایگاه های معاملاتی...
ما را در سایت پایگاه های معاملاتی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : فرشته صدرعرفایی بازدید : 59 تاريخ : دوشنبه 7 فروردين 1402 ساعت: 20:05